Termékteszt: BUSSE téli lótakaró szettek

Termékteszt: BUSSE téli lótakaró szettek

Ebben a terméktesztben ismét két független tesztelő vett részt. A BUSSE márka két téli lótakaró szettjét vizsgálták meg. Az első szett az ACTIVE PRO 50 g lótakarót tartalmazza antracit/kék színben a hozzáillő nyakrésszel és egy 3D AIR PRO béléssel a hideg napokra. A második szett a FLEXIBLE pro 50 g lótakarót tartalmazza ezüst-fenyő színben, hozzáillő nyakrésszel, valamint a 3D AIR PRO béléssel.


1. szett

Már néhány hete teszteljük a Busse Active Pro lótakarót, amely rendkívül jó minőségű és remekül átgondolt. Főleg a műanyag csővel ellátott farokpánt a termék egyik erőssége, amely sokkal higiénikusabb és praktikusabb, mint normál társai. A takaró kiválóan illeszkedik, használata pedig praktikus. Leming gyakran forog a nedves homokban, ám a takaró ezt gond nélkül kibírja. Hidegebb időjárás esetén a lótakaró alá helyezzük a 3D Air Pro bélést is. A bélés könnyedén a takaróhoz illeszthető, így később mindkettőt együtt veheti le a lóról.

A nyakrészre még nem volt szükségünk, mert az időjárás a teszt idején nem fordult igazán esősre. A takaró apró hátránya, hogy a csat Leming mellkasán egy kopásnyomot eredményezett. Összességében elmondhatjuk, hogy a lótakaró igazán lenyűgözött minket és hálásak vagyunk, hogy három kiváló terméket tesztelhettünk.


2. készlet

Körülbelül nyolc hete kaptam tesztelésre a Busse lótakarót, amelyet Finne fríz kancámon próbáltam ki. Először is teljesen el vagyok ragadtatva! A 145-ös méretet tökéletesnek találom kancám számára. Semmilyen dörzsölést nem tapasztaltam és az illeszkedés is remek. A Liner 3D bélés könnyedén a takaróhoz illeszthető egy tépőzár segítségével. A hason található keresztpántok levehetők.

A Busse Flexible Pro 100 tökéletes a nyitott istállókhoz. Víz- és szélálló, külső anyaga rendkívül szakadásálló. Még sok mozgás mellett sem izzad a ló. Rendkívül jól illeszkedik a mellkason és a váll/nyak területén (ezelőtt mindig problémáink akadtak a többi takaróval). A Flexible Pro 100 nyakrész tépőzárral is könnyen rögzíthető a takaróhoz és elegendő helyet biztosít a "vastag" fríz nyaknak L-es méretben. További rugalmas pántok, amelyek szintén a takaróhoz csatlakoznak, megakadályozzák, hogy a nyakrész elváljon a takarótól.

Eredmény:

Ez a lótakaró tökéletes számunkra és a tartási módunkhoz. Jövő télre a többi lónak is megrendelem őket. Szeretnék köszönetet mondani az Equus Vitalis üzletének és a Busse cégnek, hogy kipróbálhattam ezt a nagyszerű takarót.


Szeretnénk megköszönni mindkét tesztelőnek a nagyszerű visszajelzést és örömmel tölt el minket, hogy minden termék kitűnő fogadtatásban részesült.