Termékteszt: FUDEREX krém

Termékteszt: FUDEREX krém

A hideg, nedves ősz és tél sok lótulajdonos számára kihívást jelent. Nem csak több motivációra van szükség ahhoz, hogy kimenjen a szabadba ebben az időben,
hanem további betegségekkel is meg kell küzdeni. Nagyon jól ismert ebben az időszakban - csüdsömör!

A csüdsömör baktériumok által okozott bőrbetegség. Általában a boka területén fordul elő, de más testrészekre is hatással lehet. Az okok nagyon sokfélék lehetnek. Fontos, hogy időben felismerjük és kezeljük vagy megelőzzük ezt.

A kezeléshez vagy megelőzéshez egy kiváló választás lehet a NutriLabs FUDEREX krém. Az ápolókrém cink-oxidot és lanolint tartalmaz a nedvesség elleni védelem érdekében. A hozzáadott kén elősegítheti a bőr regenerálódását és védi az erősen igénybe vett bokahajlatokat, különösen télen.
De tényleg segít csüdsömör esetén? Ezt két lovon teszteltük.


Tesztelt ló: Heidi

  • Életkor: 18 év

A karám aljazat ősszel és télen gyakran meglehetősen sáros, így Heidi az őszi és téli hónapokban többször is megszenvedi a csüdsömör okozta kellemetlenségeket.

Heidi a FUDEREX krém használata előtt:

Már 3 nap után látható a különbség.
A kéreg szinte teljesen eltűnt, és a bőr kevésbé tűnik irritáltnak.
A biztonság kedvéért Heidi bokaízületeit továbbra is krémezték. A csüdsömör azóta nem jött vissza.

Heidi a FUDEREX krém 3 napos használata után:


Tesztelt ló: Crimetime

  • Életkor: 7 év

Crimetime egy boxban van, és minden nap tartózkodik a karámba. Ősszel és a téli hónapokban itt is meglehetősen sárosak a talajviszonyok. Egész évben csüdsömörrel küzd, de főleg az őszi-téli időszakban. Kezelés nélkül az érintett területek nedvezenek és begyulladnak. Megfelelő ápolással a száraz részek csökkenthetőek, azonban Crimetime nem fog teljesen megszabadulni a bosszantó bőrbetegségtől.

A FUDEREX krém használata előtt:

A Crimetime esetében a FUDEREX krémet körülbelül 4 hétig használták. Sajnos a csüdsömör nem szűnt meg teljesen, mint Heidinél. Azonban itt is látható a javulás. Az érintett területek kisebbek lettek és nem olyan repedezettek, mint az elején.

A FUDEREX krém használata után:


Következtetés:

A csüdsömör sokféle formában előfordulhat, és minden lovat másként érint. A legfontosabb az ok és az érintett bőrrészek kivizsgálása, megfelelő ápolása.
Pozitív tapasztalataink alapján a FUDEREX krém a meglévő csüdsömör kezelésének támogatására vagy megelőzésre is kiváló.