Termékteszt: Carbon Gel Absolut ínvédő

Termékteszt: Carbon Gel Absolut ínvédő

A ló lába különösen érzékeny testrész – ezért is fontos, hogy megvédjük őket a veszélyes ütésektől és zúzódásoktól. Különösen a patkók okozhatnak sérüléseket. Az új Carbon Gel Absolut ínvédővel a Veredus ismét forradalmasította a láb védelmét. A ínvédőt Marcus Ehninggel együttműködésben fejlesztették ki, amely különösen alkalmas díjugratásra.

Nekünk már sikerült letesztelni az új modellt. Mutatjuk az előnyöket:

Forma:

A Carbon Gel Absolute elődje a Carbon Gel ínvédő. Mi a két termék közti különbség? Az új Carbon Gel Absolut egy csipetnyivel nagyobb és a védő Carbon & Gel rész mérete is megnőtt, amely még nagyobb védelmet nyújt. A tervezésnél egy innovatív Y alakot választottak, amely egészen a hajlító íntól a csüdig terjed.

Légáteresztő képesség:

A Carbon Gel Absolut kettős szellőztetéssel rendelkezik, így örökli a Vento termékcsalád előnyeit. A belső bélés mikroperforált Aerox neoprén és 3D mesh anyagból áll. Ez a kombináció kiváló légáteresztő képességet biztosít. Más lábszárvédőkkel ellentétben, a ló lába néhány fokkal hűvösebb marad. Ezenkívül a belső bélés különösen gyorsan szárad lovaglás vagy mosás után.

A védőfelület:

Az Y alakú védőfelület szén és nitrex gél keverékéből áll. A szén nemcsak optimális védelmet nyújt, hanem különösen könnyű is. Ennek köszönhetően a külső borítás különösen ellenálló és strapabíró. A 3 mm-es Nitrexgel réteg különösen magas ütéselnyelést biztosít. Az ütéseket akár több, mint 40%-kal tudja enyhíteni.

A rugalmasság:

A Carbon Gel Absolut ínvédő különlegessége, hogy a borítás két rétegből áll. Szükséges rugalmasságot biztosító, puha belső héjjal, valamint különösen robusztus és kemény védőfelülettel rendelkezik. A rétegeket összeforrasztották, így varrás vagy ragasztó nélkül tartanak. Ennek előnye, hogy az ínvédő rendkívül rugalmas, így alkalmazkodik a ló lábához és minden helyzethez, de továbbra is a kívánt védelmet nyújtja. Az ínvédőt teljesen meghajlíthatja anélkül, utána nyom keletkezne.

Kezelés:

Az ínvédő praktikus gombos záródású, rugalmas szalaggal. Ez lehetővé teszi az ínvédő egyetlen kézzel történő kinyitását. Így mindig kordában tudja tartani lovát, még az ínvédő levételekor is.

Következtetés:

Összességében kijelenthetjük, a Carbon Gel Absolut ínvédő nagyobb, erősebb és biztonságosabb. A védelmet nyújtó széngél rész a csüdig terjed. A nitrex gél körülbelül 40%-kal tompítja az ütéseket. A lábszárvédő optimális légáteresztő képességet, maximális rugalmasságot és különösen magas szintű kényelmet kínál. A Veredus új innovációja minket már meggyőzött.