Termékteszt: Hoof Support

Termékteszt: Hoof Support

A ló pataszaruja különböző szerkezetekből áll, és maga a test képezi. Ebben a keratin különösen fontos szerepet játszik. Ahhoz, hogy a pata megfelelően növekedhessen, elegendő felépítő anyagra van szükség. Az aminosavak, vitaminok vagy ásványi anyagok hiánya negatív hatással lehet a pata növekedésére, a pata anyagára és rugalmasságára. Ezért különösen fontos a kiegyensúlyozott és tápanyagban gazdag takarmányozás.

A NutriLabs Hoof Support pellet kálcium szerkezeti elemből, valamint MSM-ből és biotinból áll. Ezen kívül számos fontos aminosavat, vitamint és nyomelemet tartalmaz, a fontos szintézis folyamatok támogatásához. A speciális formula nem csak támogatja a pata növekedését, hanem hozzájárul az erős szaru anyaghoz is.

De vajon a termék teljesíti-e azt, amit ígér? A kiegészítő takarmányt 2 különböző lovon teszteltük 3 hónapon keresztül.


Bandera ló

Banderának merev, töredező patái voltak, amelyek lassan nőttek.

Bandera kezdettől fogva szívesen fogyasztotta a pelletet. Egy idő után valóban javulást lehetett észrevenni a pata szerkezetében. A tesztfázis után a paták láthatóan feszesebbek és keményebbek lettek. A növekedésben is javulás volt tapasztalható.


Glücksi ló

Glücksi hajlamos volt húzni a hátsó lábait. Emiatt nemcsak a patái koptak el gyorsan, de időnként a hátsó patkókat is elveszítette. Így a hátsó paták gyakran nagyon rövidek voltak.

A tesztfázis után a pataszerkezetben nem lehetett nagyobb változást látni, de elvileg az nem is volt rossz. Azonban a paták határozottan gyorsabban nőttek.


Következtetés:

Mindkét ló jól fogadta a Hoof Support pelletet, és mindkét esetben pozitív változás volt megfigyelhető. Így örömmel ajánljuk a kiegészítő takarmányt minden pataproblémával küzdő lótulajdonosnak.