Gabonamentes takarmányozás

Gabonamentes takarmányozás

A gabonamentes lótakarmányozás előnyei

Kedves lóbarátok!

A gabonamentes lótakarmányozás egyre fontosabbá válik, és sok lótulajdonos dönt úgy, hogy különböző okok miatt kiiktatja a gabonát négylábú barátai étrendjéből. A gabonamentes takarmányozás számos előnnyel jár, amelyek pozitívan befolyásolhatják lovaink közérzetét és egészségét.

A kulcsfontosságú szempont az, hogy elkerüljük a túlzott keményítőt. Ez különösen azért fontos, mert nem minden ló képes optimálisan feldolgozni a keményítőt, ami emésztési problémákhoz, inzulinrezisztenciához, sőt laminitishez is vezethet.

A súlyszabályozás egy másik döntő tényező. Sok lónak nehézséget okoz az egészséges testsúly fenntartása, különösen, ha hajlamosak az elhízásra vagy az anyagcsere-problémákra. A gabonamentes diéta jobb testsúlyszabályozást tesz lehetővé, ami viszont támogatja az általános egészségi állapotot.

Emellett a gabonamentes diéta stabilizálja a vércukorszintet és minimalizálja az ingadozásokat. Ez különösen fontos az anyagcsere-problémákkal küzdő lovak esetében a további szövődmények kockázatának csökkentése érdekében.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a gabonamentes takarmányozási döntést alaposan át kell gondolni. Minden ló egyedi, és az optimális táplálkozás különböző tényezőktől függ. A váltás előtt tanácsos egy takarmányszakértővel konzultálni, hogy a ló sajátos igényeit figyelembe vegyék.


A témához kapcsolódóan szeretnénk bemutatni Önnek a KÖNIGSHOFER új termékét: „Königswiese gabonamentes” 15kg takarmány!

Válogatott összetevőkből készült gabonamentes müzli, amely optimális könnyen etethető fajták és alacsony energiaigényű lovak számára. A jól emészthető nyersrostnak, valamint az alacsony cukor- és keményítőtartalomnak köszönhetően a müzli ideális túlsúlyos , érzékeny gyomrú, valamint anyagcserezavarban szenvedő lovak számára is.

A Königswiese gabonamentes takarmányt lenmag, sörélesztő és értékes olajok teszik teljessé, amelyek biztosítják az egészséges emésztést és a fényes szőrzetet. Teljesen vitaminizált és mineralizált, és mindent tartalmaz, amire a lónak szüksége van.

A gabonamentes takarmányozás olyan megközelítést képvisel, amely a lovak természetes szükségleteire összpontosít.


Üdvözlettel
Anna Maria Rumer
Lovas szaktanácsadó
KÖNIGSHOFER